Home » Đề thi thử ĐH môn Anh » Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm (có đáp án) – Đề số 9

Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm (có đáp án) – Đề số 9

Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm (có đáp án) – Đề số 9

Tham khảo đề thi thử đại học môn tiếng anh năm 2013.

Đáp án đề thi 2014 thpt ha noi Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm (có đáp án) – Đề số 9

Chúc các bạn thành công!

 

 


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 1: A. familiar B. impatient C. uncertain D. arrogant

Question 2: A. forgettable B. philosophy C. humanism D. objectively

Question 3: A. disappear B. arrangement C. opponent D. contractual

Question 4: A. respectable B. affectionate C. occasional D. kindergarten

Question 5: A. environmental B. conservatively C. approximately D. considerable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: Research has shown that there is no difference at all between the brain of the average woman and _______of the average man.

A. what B. which C. one D. that

Question 7: “MD” is the abbreviation of _______.

A. Medical Development B. Doctor of Medicine C. Medium Density D. Management Director

Question 8: -’- “That’s a very nice skirt you’re wearing.”

-“ ___________”

A. How a compliment! B. That’s all right.

C. It’s nice of you to say so. D. I like you said so.

Question 9: _______are the formal rules of correct or polite behavior among people using the Internet.

A. Traffic rules B. Family rules

C. Codes of etiquettes D. Codes of netiquettes

Question 10: -” ____________”

- “Yes, of course.”

A. You won’t help me this time B. You’d better give me one hand.

C. I don’t think I’ll need your help. D. Could you give me a hand?

Question 11: UNICEF _______supports and funds for the most disadvantaged children all over the world.

A. presents B. assists C. provides D. offers .

Question 12: Is there anyone who _______ the plan put forward by the committee?

A. differs B. disagrees C. objects D. opposes

Question 13: He would win the race if he _______his brother’s example and trained harder.

A. repeated B. set C. answered D. followed

Question 14 “Excuse me. Where is the ____________office of OXFAM located?”

A. leading B. head C. central D. summit

Question 15: She neglected her study during the term, _______she couldn’t pass the exam.

A. although B. because C. so that D. so

Question 16: The doctors know that it is very difficult to save the patient’s life, _______they will try their best.

A. but B. although C. despite D. however

Question 17: I am sending you my curriculum vitae _______you will have a chance to study it before our interview.

A. so that B. because C. for D. since

Question 18: Unfortunately, your letter arrived after the final date for application. _______, we cannot consider you for the post.

A. As result B. That is because C. Consequently D. To this

Question 19: Everybody in the house woke up when the burglar alarm ______

A. went out B. went off C. came about D. rang off

Question 20: – ” You’re already leaving? The ball is only starting.”

- ” But it’s very late, so _______.”

A. take care B. have a good day

C. goodbye for now D. it’s great fun, thanks^

Question 21: Have a piece of chocolate,_ ______?

A. do you B. would you C. don’t you D. haven’t you

Question 22: By the time you come here tomorrow, the work _______.

A. will have been finishing B. will be finishing

C. will have been finished D. will be finished

Question 23: If you put your money in a bank now, you may get 12% _______annually.

A. interest B. profit C. money D. income

Question 24: -” _______”

- “Yes. I’d like to buy a computer.”

A. Do you look for something? B. Good morning. Can I help you?

C. Excuse me. Do you want to buy it? D. Can you help me buy something?

Question 25: In making remarks, he _______to understatement.

A. declined B. intended C. aligned D. inclined

Question 26: After her illness, Lam had to work hard to _______ his classmates.

A. catch sight of B. keep pace with C. get in touch with D. make allowance for

Question 27: Some kinds of birds are on the _______of extinction.

A. brink B. tip C. side D. edge

Question 28: _______of popular expressions in our language have interesting backgrounds.

A. A large number B. The large number C. A great deal D. A sum

Question 29:_______for farming purposes, soil must contain the minerals plants require.

A. To be good B. Being good C. Be good D. That’s good

Question 30: Please _______your cigarette. I am going to get choked.

A. cut down B. blowout C. put aside D. put out

Question 31: The new laws have encouraged both domestic and foreign private _______.

A. savings B. paying C. investment D. economics

Question 32: Since the reform, the country has undergone _______changes.

A. large B. sizeable C. substantial D. favourable

Question 33: _ “ Do you like your new job?”

- “Yes, but my employer insisted that I _______on time.”

A. was B. am C. have been D. be

Question 34: Many companies know that attractive ____________can persuade customers to buy their goods.

A. packs B. packets C. package D. packaging

Question 35: I think the company should inform its customers _______the improvements in their services.

A. on B. about C. to D. with

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the blanks from 36 to 45.

The universal symbol of the Internet era communications, the @ sign used in e-mail addresses to signify the word ‘at’, is (36)___ a 500-year-old invention of Italian merchants, aRomeacademic has revealed. Giorgio Stabile, a science professor at La Sapienza University, (37)_to have stumbled on the earliest known example of the symbol’s use, as a(n) (38) __ of a measure of weight or volume. He says the sign represents an amphora, a measure of (39) _ based on the terracotta jars used to transport grain and liquid in the ancient Mediterranean world.

The professor (40)_toe ancient symbol in the course of research for a visual history of the 20th century, to be published by the Treccani Encyclopedia. The first (41)_instance of its use, he says, occurred in a letter written by a Florentine merchant on May 4, 1536. He says the sign made its (42) _ along trade routes to northernEurope, where it came to represent ‘at the price of, its contemporary accountancy (43)_.

Professor Stabile believes that Italian banks may possess even earlier documents (44)_the symbol lying forgotten in their archives. The oldest example could be of great value. It could be used (45) _ publicity purposes and to enhance the prestige of the institution that owned it,* he says. The race is on between the mercantile world and the banking world to see who has the oldest documentation of @.

Question 36: A. actually B. truly C. essentially D. accurately
Question 37: A. says B. states C. claims D. tells
Question 38: A. proof B. sign C. evidence D. indication
Question 39: A. ability B. capacity C. capability D. facility
Question 40: A. exposed B. unearthed C. dug D. devised
Question 41: A. known B. knowing C. knowable D. knowledgeable
Question 42: A. line B. means C. way D. method
Question 43: A sense B. importance C. meaning D. understanding
Question 44: A. taking B. carrying C. delivering D. bearing
Question 45: A. on B. for C. with D. by

 

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 55.

A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater lake, one of the world’s largest and deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. Now known as Lake Vostok, this huge body of water is located under the ice block that comprises Antarctica. The lake is able to exist in its unfrozen state beneath this block of ice because its waters are warmed by geothermal heat from the earth’s core. The thick glacier above Lake Vostok actually insulates it from the frigid temperatures on the surface.

The lake was first discovered in the 1970s while a research team was conducting an aerial survey of the area. Radio waves from the survey equipment penetrated the ice and revealed a body of water of indeterminate size. It was not until much more recently that data collected by satellite made scientists aware of the tremendous size of the lake; the satellite-borne radar detected an extremely flat region where the ice remains level because it is floating on the water of the lake.

The discovery of such a huge freshwater lake trapped under Antarcticais of interest to the scientific community because of the potential that the lake contains ancient microbes that have survived for thousands upon thousands of years, unaffected by factors such as nuclear fallout and elevated ultraviolet light that have affected organisms in more exposed areas. The downside of the discovery, however, lies in the difficulty of conducting research on the lake in such a harsh climate and in the problems associated with obtaining uncontaminated samples from the lake without actually exposing the lake to contamination. Scientists are looking for possible ways to accomplish this.

Question 46: The word “hidden” in paragraph 1 is closest in meaning to

A. undrinkable B. untouched C. unexploitable D. undiscovered

Question 47: What is true ofLakeVostok?

A. It is completely frozen. B. It is a saltwater lake.

C. It is beneath a thick slab of ice. D. It is heated by the sun.

Question 48: Which of the following is closest in meaning to “frigid” in paragraph 1?

A. Extremely cold B. Easily broken C. Quite harsh D. Lukewarm

Question 49: A ll of the following are true about the 1970 survey ofAntarcticaEXCEPT that it ______

A. was conducted by air B. made use of radio waves

C. could not determine the lake’s exact size D. was controlled by a satellite

Question 50: It can be inferred from the passage that the ice would not be flat if _______.

A. there were no lake underneath B. the lake were not so big

C.Antarcticawere not so cold D. radio waves were not used

Question 51: The word “microbes” in paragraph 3 could best be replaced by which of the following?

A. Pieces of dust B. Tiny bubbles C. Tiny organisms D. Rays of light

Question 52:LakeVostokis potentially important to scientists because it

A. can be studied using radio waves B. may contain uncontaminated microbes

C. may have elevated levels of ultraviolet light D. has already been contaminated

Question 53: The word “downside” in paragraph 3 is closest in meaning to ______

A. bottom level B. negative aspect C. underside D. buried section

Question 54: The last paragraph suggests that scientists should be aware of

A. further discoveries on the surface ofAntarctica

B. problems with satellite-borne radar equipment

C. ways to studyLakeVostokwithout contaminating it

D. the harsh climate ofAntarctica

Question 55: The purpose of the passage is to______

A. explain howLakeVostokwas discovered

B. provide satellite data concerningAntarctica

C. discuss future plans forLakeVostok

D. present an unexpected aspect ofAntarctica’s geography

 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 56 to 65.

Perhaps the most striking quality of satiric literature is its freshness and its originality of perspective. Satire itself, however, rarely offers original ideas. Instead, it presents the familiar in a new form. Satirists do not offer the world new philosophies. What they do is look at familiar conditions from a perspective that makes these conditions seem foolish, harmful, or affected. Satire jars us out of complacence into a pleasantly shocked realization that many of the values we unquestioningly accept are false.

Don Quixote makes chivalry seem absurd; Brave New World ridicules the pretensions of science; A Modest Proposal dramatizes starvation by advocating cannibalism. None of these ideas is original. Chivalry was suspect before Cervantes, humanists objected to the claims of pure science before Aldous Huxley, and people were aware of famine before Swift.

It was not the originality of the idea that made these satires popular. It was the manner of expression, the satiric method, that made them interesting and entertaining. Satires are read because they are aesthetically satisfying works of art, not because they are morally wholesome or ethically instructive. They are stimulating and refreshing because with commonsense briskness they brush away illusions and secondhand opinions. With spontaneous irreverence, satire rearranges perspectives, scrambles familiar objects into incongruous juxtaposition, and speaks in a personal idiom instead of abstract platitude.

Satire exists because there is need for it. It has lived because readers appreciate a refreshing stimulus, an irreverent reminder that they live in a world of platitudinous thinking, cheap moralizing, and foolish philosophy. Satire serves to prod people into an awareness of truth, though rarely to any action on behalf of truth. Satire tends to remind people that much of what they see, hear, and read in popular media is sanctimonious, sentimental, and only partially true. Life resembles in only a slight degree the popular image of it.

Question 56: What does the passage mainly discuss?

A. Difficulties of writing satiric literature.

B. Popular topics of satire.

C. New philosophies emerging from satiric literature.

D. Reasons for the popularity of satire.

Question 57: The last sentence of the first paragraph refers to _______as a result of reading satire.

A. a long fact-finding quest

B. a pleasant surprise

C. a process of disillusionment

D. a process of total confusion

Question 58: Don Quixote, Brave New World, and A Modest Proposal are cited by the author as_.

A. classic satiric works

B. a typical approach to satire

C. best satirists of all times

D. good critiques by satirists

 

Question 59: What satires fascinates readers is how _______.

A. ideas are expressed

B. ideas are organized

C. realistic they are

D. plots are created

Question 60: Which of the following can be found in satiric literature?

A. Newly emerging philosophies.

B. Odd combinations of objects and ideas.

C. Abstract discussion of morals and ethics.

D. Wholesome characters who are unselfish.

Question 61: According to the passage, there is a need for satire because people need to be_.

A. informed about new scientific developments

B. exposed to original philosophies when they are formulated

C. reminded that popular ideas may often be inaccurate

D. told how they can be of service to their communities

Question 62: The word “refreshing” in the last paragraph is closest in meaning to_.

A. popular B. revitalizing C. common D. awakening

Question 63: The word “sanctimonious” may be new to you. It most probably means “_______” in this context.

A. exaggerated B. good C. educational D. moderate

Question 64: Readers of satiric literature will be most likely to_.

A. teach themselves to write fiction B. accept conventional points of view

C. become better informed about current affairs D. re-examine their opinions and values

Question 65: The various purposes of satire include all of the following EXCEPT_.

  1. introducing readers to unfamiliar situations B. brushing away illusions

C. reminding readers of the truth D. exposing false values

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined, part that needs correction.

Question 66: Please remain in your assign seats until the instructor dismisses the class.

Question 67: Employees who haven’t seen the new regulations often ask for unnecessary questions; instead they should ask for a copy of the regulations and read them.

Question 68: Even you are unsure of the standard procedures in any situation, please don’t hesitate to consult with your supervising manager.

Question 69: We have always believed that honesty is best policy in personal as well as professional matters.

Question 70: The nutritionist told him to avoid eating lots of carbohydrates, focus having more protein-rich foods and green vegetables, and drink at least eight glasses of water a day.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 71: In Roman numerals, ____________symbols for numeric values.

A. letters are the alphabet’s B. letters of the alphabet are

C. which uses letters of the alphabet D. in which letters of the alphabet are

Question 72: _______received law degrees as today.

A. Never so many women have B. Never have so many women

C. The women aren’t ever D. Women who have never

Question 73: George would certainly have attended the meeting _______.

A. if he didn’t get a flat tire B. if the flat tire didn’t happen

C. had he not had a flat tire D. had the tire not flatten itself

Question 74: While the language barrier was once an obstacle to trade,______

A. the technical case is now no more B. the case doesn’t longer exist

C. which is no longer the case D. the technical hurdle is now the case.

Question 75: New sources of energy are constantly being looked for ______

A. although fossil fuels continue to dwindle B. as fossil fuels continue to dwindle

C. so that we continue to reduce fossil fuels D. fossil fuels continuing to dwindle

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 76: “Getting a good job doesn’t matter much to me.”

A. “I am only interested in getting a good job.”

B. “It’s interesting for me to get a good job.”

C. “I am not good at getting a good job.”

D. “I don’t care about getting a good job.”

Question 77: Access to the library computer facilities is open to students.

A. Computers in the library are not used for students.

B. Students can freely assess the library computer service.

C. Students are not allowed to use library computers.

D. The library computer facilities are accessible to students.

 

 

 

Question 78: They were exposed to biased information, so they didn’t know the true story.

A. If they got unbiased information, they could know the true story.

B. If they had unbiased the information, they could have known the true story.

C. If they had been exposed to unbiased information, they would have known the true story.

D. If they have exposed to the unbiased information, they could have seen the true story.

Question 79: It doesn’t cost much to run a solar power system.

A. A solar power system is quite cheap to set up.

B. Running a solar power system costs nothing.

C. A solar power system costs so much to run.

D. Running a solar power system is not costly.

Question 80: We missed the turning because we forgot to take the map with us.

A. Without the right map with us, we missed the turning.

B. If we were taking the map with us, we did not miss the turning.

C. Without the map with us, we missed the turning.

D. Having remembered the map with us, we would not miss the turning.

 

ĐÁP ÁN

CAU

DA

CAU

DA

CAU

DA

CAU

DA

1

D

21

A

41

A

61

C

2

C

22

C

42

C

62

D

3

A

23

A

43

C

63

A

4

D

24

B

44

D

64

D

5

A

25

D

45

B

65

A

6

D

26

B

46

B

66

B

7

B

27

A

47

C

67

B

8

C

28

A

48

A

68

A

9

D

29

A

49

D

69

B

10

D

30

D

50

A

70

B

11

C

31

C

51

C

71

b

12

D

32

C

52

B

72

B

13

D

33

D

53

B

73

C

14

B

34

D

54

C

74

D

15

D

35

B

55

D

75

B

16

A

36

A

56

D

76

D

17

A

37

C

57

C

77

D

18

C

38

D

58

A

78

C

19

B

39

B

59

A

79

D

20

C

40

B

60

B

80

C

 

Gửi nhận xét của bạn về bài viết:

Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm (có đáp án) – Đề số 9

dap an de thi khoi A dap an de thi khoi B © 2012 Đáp án đề thi 2014· RSS -
Trang web cung cấp đề thi đáp án 2014: Đáp án đề thi tốt nghiệp 2014, đáp án đề thi vào 10 năm 2014, đáp án đề thi đại học cao đẳng năm 2014...


Phí dịch vụ tin nhắn tin lấy đáp án, điểm thi, tỉ lệ chọi, điểm chuẩn... gửi đầu số 8712 là: 15.000 VND
diem thi dai hoc 2014