Home » Đề thi thử ĐH môn Anh » Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm 2013 (có đáp án) – Đề số 2

Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm 2013 (có đáp án) – Đề số 2

Vote để xem đáp án nhanh hơn

Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm 2013 (có đáp án) – Đề số 2

 

Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ có phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại trong câu:

1. A. bush
B. rush
C. pull
D. lunar

2. A. bought
B. sought
C. drought
D. fought

3. A. tells
B. talks
C. stays
D. steals

4. A. thunder
B. prefer
C. grocer
D. louder

5. A. killed
B. cured
C. crashed
D. waived

Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong câu:

6. A. exceptions
B. uncertainty
C. identifier
D. disappointments

7. A. promise
B. forgive
C. succeed
D. survive

8. A. energy
B. ancestry
C. provision
D. continent

9. A. appointment
B. strawberry
C. powerful
D. cucumber

10. A. report
B. orbit
C. promise
D. schedule

Từ vựng: Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau:

11. When I bought the shoes, they ___________ me well but later they were too tight at home

A. matched
B. fitted
C. suited
D. went with

12. The ___________ people he looks up to are his grandparents.

A. just
B. only
C. were
D. bare

13. My car isnt ___________ . Its always letting me down.

A. believable
B. reliable
C. trusty
D. unreliable

14. The ___________ of days in a week is seven

A. amount
B. number
C. figure
D. sum

15. A few Minister for Agriculture has been ___________

A. determined
B. admitted
C. assumed
D. appointed

16. Youve had a ___________ escape. I thought youd never get away from him

A. near
B. close
C. narrow
D. short

17. The passport she carried was___________

A. false
B. imitation
C. artificial
D. untrue

18. Please call the doctor if the victim is ___________ hurt.

A. serious
B. bad
C. badly
D. getting

19. ___________ he was sick, he still turned up for his guitar lesson.

A. Because
B. Since
C. Although
D. Despite

20. We have just been told some ___________ news.

A. surprised
B. surprising
C. astonished
D. astonishing

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ 21 đến 30:

Like any other universities, the Open University can give you a degree. However, you dont have to (21) ___________ working to study. It can also open up a whole variety (22) ___________ interest. If you have (23) ___________ studied before, you will enjoy the special, new pleasure of (24) ___________your knowledge. You will make friends of (25) ___________ kinds. You may also (26) ___________that your qualification provides new career opportunities.

You dont actually (27) ___________ to the Open University for lectures, but study at home, using television, radio and computer software. You can (28) ___________ one class a month if you wish at an Open University center. Of course, there are exams to take, as is (29) ___________ university. If you (30) ___________ like to know more, all you have to do is complete the form below. It could be the start of a wonderful new period in your life

21. A. stop
B. end
C. leave
D. break

22. A. of
B. from
C. for
D. in

23. A. ever
B. always
C. often
D. never

24. A. growing
B. changing
C. adding
D. increasing

25. A. all
B. each
C. both
D. every

26. A. suggest
B. find
C. wish
D. want

27. A. join
B. enter
C. arrive
D. go

28. A. give
B. attend
C. learn
D. study

29. A. any
B. some
C. many
D. most

30. A. did
B. will
C. would
D. can

Văn phạm: Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau:

31. If I knew what ___________ I would tell you

A. is the time
B. was the time
C. time is it
D. the time was

32. She had changed so much that ___________ anyone recognised her

A. almost
B. not
C. hardly
D. nearly

33. John is going to get ___________ Lisa.

A. marry with
B. marry to
C. married with
D. married to

34. The university is proud of their students, ___________ earn national recognition.

A. many of who
B. many of whom
C. that
D. whom

35. He jumped into the river with ___________ clothes on.

A. all his
B. his whole
C. the whole
D. his all

36. That wasnt a true story. I just ___________ it up.

A. put
B. made
C. got
D. did

37. The number of tourists ___________ this year as a result of the good weather

A. doubled
B. doubles
C. have doubled
D. has doubled

38. I wish Janet ___________ to the meeting this afternoon

A. could come
B. can come
C. came
D. will come

39. Then September 11, 2001 came as a remarkable point in American history when the Twin Towers ______ again.

A. were attacking
B. were attacked
C. had attacked
D. had attack

40. Hed rather ___________ a hot beverage during a meal

A. I not have
B. I did not have
C. I do not have
D. I had not

41. ___________I love you, I cannot let you have any more money.

A. Much as
B. Whether
C. Also
D. However

42. It was in this house ___________

A. where I was born
B. in which I was born
C. that I was born
D. I was born in

43. ___________ your raincoat, Its begun to rain.

A. Wear
B. Put on
C. Take off
D. Buy

44. What are you doing ? “___________”

A. No
B. None
C. Not
D. Nothing

45. Mark wasnt there last night. No, ___________

A. I wasnt either
B. either was I
C. I wasnt too
D. neither I was

46. ___________exhibitions are like huge market places for the sale of goods, and these are often called trade fairs

A. Most of
B. A great many
C. A great deal of
D. Many of

47. He said, “If I had my pen, I could write the answers”.

In direct speech:

A. He said to me that if he had had my pen, he could have written the answers.
B. He said that if he had had his pen, he could have written the answers.
C. He told me that if he had had my pen, I could have written the answers.
D. He told me that if he had had my pen, he could have written the answers.

48. Did the mountains___________ far below?

A. lie
B. lay
C. laid
D. lain

49. We can ___________ the difficulty very easily.

A. get off
B. get through
C. get away
D. overcome

50. Not until late 1960s ___________ on the moon

A. that Americans walked
B. did Americans walk
C. when did Americans walk
D. when Americans walked

51. People say that prevention is better than cure.

In the passive voice:

A. That prevention is said is better than cure
B. Prevention is better that cure is said by people
C. It was said that prevention is better than cure
D. Prevention is said to be better than cure…

52. Would you like to go to the movies tomorrow?

Sure. By then I ___________ my exam.

A. will finish
B. finished
C. will have finished
D. have finish

53. He had to explain the lesson very clearly ___________

A. in order that his students can understand
B. so that his students to understand it
C. in order to his students to understand it
D. for his students in order to understand it

54. Can you ___________ your papers with you when you come to see me. Please?

A. get
B. take
C. collect
D. bring

55. Jane is the ___________ of the two sisters.

A. elder
B. oldest
C. eldest
D. more old

Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ / cụm từ có gạch chân cần phải sửa trong các câu sau:

56. John announced that he could not longer tolerate the conditions of the contract under which he was working.

A. that
B. not longer
C. of
D. under which

57. Mary was determined to leave the office by 4:30 for catching the early train home.

A. to leave
B. by
C. for catching
D. home

58. Their free trip, which they won on a television game show, include four days in London and a week inParis.

A. which
B. on
C. include
D. a

59. I want to live for hundred years.
A B C D

60. The little boys mother bought him a five – speeds racing bicycle for his birthday.
A B C D

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 61 đến 65:

In Town everything seems to be made for the comfort and convenience of the inhabitants. Do you wish to go from one spot to another? You have at your disposal numerous and fast means of communication: omnibuses, tramways, taxi-cabs, underground railways, etc … If one evening you do not know what to do and you do not feel inclined to read, you may go to moving pictures, which, in one moment, will transport you to the farthest regions of the globe and enroll before your eyes the most picturesque scenes. If that pastime seems too childish to you, you may go to the theater and hear the greatest actors or actresses.

61. Select the best title for the passage.

A. The means of transportation in a town
B. The benefits of town life
C. Entertainments in town
D. How to live in a town?

62. According to the passage, we can travel to the farthest corners of the earth by

A. using a fast means of transport
B. looking at moving pictures
C. going to the theater
D. reading in our leisure time

63. Which sentence is not true according to the passage ?

A. Going to the theater is not a childish pastime
B. Moving pictures carry us to far-away lands
C. People living in towns do not like to read
D. A town provides us with many forms of entertainment

64. From the passage, we can learn that

A. The author prefers books to moving pictures
B. We had better go to the movies if we have enough time
C. Nothing is more pleasant than going to the theater
D. When we dont want to read, we may go to the theater

65. “In town everything seems to be made for the comfort of the inhabitants”. By the above sentence, the author really wants to say that

A. townspeople like comfort
B. there are many facilities provided for townspeople
C. town life makes everything comfortable
D. many things seem to be comfortable because they are made in town.

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 66 đến 70:

The fourth letter of the Greek alphabet was named delta. Its sign was a triangle – a three – sided figure. Today the word delta means the triangular group of islands at the mouth of a river.

Delta are formed by the rivers themselves. Large rivers may carry sand and fine soil as they sweep towards their mouths. Near their outlets, rivers usually slow, and can less easily carry their burdens. Sand and silt are dropped when rivers enter a larger body of water. Not all rivers form delta. Ocean currents may be strong enough to sweep the river water away before sand and silt are deposited. Or the deposits may themselves be swept away.

The fertile soil of the Nile delta has made it famous. Mans history in this delta dates back for thousands of years.

66. In ancient Greece, delta was the name of

A. a group of islands
B. the Third letter of the alphabet
C. a kind of soil
D. the fourth letter of the alphabet

67. The sign for “delta” was

A. a circle
B. a triangle
C. a rectangle
D. a square

68. Islands at the mouths of rivers are called deltas because they

A. are formed by rivers
B. are built up by volcanoes
C. form a Triangular group
D. form a rectangular group

69. Deltas are built up by

A. the rivers themselves
B. volcanoes
C. both A and B
D. Neither A nor B

70. One kind of deposit named in the story is

A. lave
B. gravel
C. silt
D. None of them

Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn sau đây:

71. When a programme includes a “15” film no person under fifteen years can be admitted

A. These programmes are over 15 years old
B. Any one over 15 can see these films
C. These programmes were made for 15 years old
D. Any one under 15 must be with their parents

72. I dislike it when people criticised me unfairly

A. I object to people criticising me unfairly
B. They criticised me because I was not fair
C. They criticised me unfairly
D. I dont like to be criticised

73. Its possible that she didnt hear what I said

A. She may not hear what I said
B. She might not hear what I said
C. She might have not heard what I said
D. She may not have heard what I said

74. No sooner had Alice registered for the course than she received the scholarship

A. Alice registered for the course soon after receiving the scholarship
B. Rather than receive the scholarship, Alice registered for the course
C. As soon as Alice registered for the course, she received the scholarship
D. Registering for the course helped Alice receive the scholarship

75. In population, Los Angeles is not as big as New York

A. New York is bigger than Los Angeles
B. Los Angeles is more densely_populated than New York
C. New York is not as crowded as Los Angeles
D. New York is bigger than Los Angeles in population

Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ưng với các câu tốt nhất được tạo ra bằng những từ cho sẵn:

76. Mary / not stand / kept / wait / such / long

A. Mary cant stand being kept to wait such a long time.
B. Mary cant stand be kept waiting for such a long time.
C. Mary cant stand being kept waiting for such a long time.
D. Mary doesnt stand to be kept waiting for such long time.

77. As / as I / concerned / you / call / police

A. As much as I concerned you should call police.
B. As far as I am concerned, you should call the police.
C. As long as Im concerned, you call the police.
D. As far as Im concerned, you call police.

78. If / your / not help / I / not meet / my brother / last month

A. If you didnt help me, I couldnt meet my brother last month.
B. If you hadnt helped me, I didnt meet my brother last month.
C. Had you helped me, I couldnt meet my brother last month.
D. If you hadnt helped me, I couldnt have met my brother last month.

79. What / population / of / Ho Chi Minh City?

A. What Ho Chi Minh s population is it?
B. What is the population of Ho Chi Minh City?
C. What makes the population in Ho Chi Minh City?
D. What population is in the Ho Chi Minh City?

80. I / pass / test / matter / hard / be

A. I will pass the test no matter how hard it is.
B. I will pass the test no matter how hard is it.
C. I will pass the test no matter what it is hard.
D. I will pass the test no matter what hard is it.

ĐÁP ÁN

1.

B

41.

A

2.

C

42.

C

3.

B

43.

B

4.

B

44.

D

5.

C

45.

A

6.

D

46.

B

7.

A

47.

B

8.

C

48.

A

9.

A

49.

D

10.

A

50.

B

11.

B

51.

D

12.

B

52.

C

13.

B

53.

A

14.

B

54.

D

15.

D

55.

A

16.

C

56.

B

17.

A

57.

C

18.

C

58.

C

19.

C

59.

D

20.

D

60.

C

21.

A

61.

B

22.

A

62.

B

23.

D

63.

C

24.

D

64.

D

25.

A

65.

B

26.

B

66.

D

27.

D

67.

B

28.

B

68.

C

29.

A

69.

A

30.

C

70.

C

31.

D

71.

B

32.

C

72.

A

33.

D

73.

D

34.

B

74.

C

35.

A

75.

D

36.

B

76.

C

37.

D

77.

B

38.

A

78.

D

39.

B

79.

B

40.

B

80.

A

 

Gửi nhận xét của bạn về bài viết:

Đề thi thử Đại học môn Tiếng Anh khối D năm 2013 (có đáp án) – Đề số 2

© 2012 Đáp án đề thi 2014· RSS -
Trang web cung cấp đề thi đáp án 2014: Đáp án đề thi tốt nghiệp 2014, đáp án đề thi vào 10 năm 2014, đáp án đề thi đại học cao đẳng năm 2014...

Chúng tôi cập nhật:

đáp án đề thi khối a năm 2014, đáp án đề thi khối a1 năm 2014, đáp án đề thi khối b năm 2014, đáp án đề thi khối c năm 2014, đáp án đề thi khối d năm 2014

nhanh nhất - chính xác nhất